Khao Sok excursies

Gastheer Wouter neemt je graag mee naar het Khao Sok National Park.

Het Khao Sok National Park in Thailand is een prachtig natuurpark. Het park is meer dan 700 vierkante kilometer groot en herbergt een eeuwenoud regenwoud, een prachtig blauw meer, wilde dieren en mysterieuze grotten.
Het Park doet qua natuur niet onder aan de tropische bossen in het Amazonegebied. Je kunt hier dagenlang genieten van ongerepte natuur en wildlife. Geniet van de pure schoonheid van dit gebied.

khao-sok1

Het Kai Mook Hill programma:

 • Vertrek 6u (met eigen 4×4’s of minivan)
 • Busreis van 2,5u
 • Vertrek aan de “Ratchaprapa Dam” met longtailboot
 • Jungletocht
  • apen spotten
  • raft tocht
  • bezoek grot
  • lunch bij de lokale bevolking tussen rubberplantage en mangobomen of op het prachtige Cheow Larn Lake
 • Bezoek olifantenreservaat
 • Bij zonsondergang vertrekken we terug naar Kai Mook Hill
 • Avondeten onderweg
 • Terugkomst rond 22u

Optioneel: 2-daagse met overnachting op het meer

Prijs op aanvraag

Cheow Lan Meer

De bekendste bezienswaardigheid van het Khao Sok National Park is het serene Cheow Lan Meer. Dit forse meer ligt op 65 kilometer van de ingang van het park en heeft een oppervlakte van 165 vierkante meter. Je bevindt je midden in de natuur, en behalve insectengeluid is het hier doodstil. Het meer wordt omringd door enorme kalkstenen rotsformaties en dichte jungle, en vanaf het water kun je apen door de bomen zien slingeren. Met een vissersbootje, bamboevlot of kayak verken je de oevers en voor het mooiste uitzicht over het meer moet je de Ratchaprabha Dam beklimmen. Er zijn een aantal hutjes langst het water waar je kan overnachten, en veel excursies hebben ook een rondje langs het Cheow Lan Meer opgenomen in het programma.

Hiken

Neem je wandelschoenen mee, want het Khao Sok National Park is de perfecte plek voor prachtige wandelingen door de natuur. Het bergachtige landschap is bedekt met grote stukken dichte jungle, het thuis van talloze vogels en zoogdieren. Onder begeleiding van een ervaren gids verken je het eeuwenoude oerwoud, en maak je kennis met de natuur en haar bewoners. Je hebt zomaar kans om wilde zwijnen, beren, gibbons, neushoornvogels en tapirs tegen te komen, en als je héél erg veel gelukt hebt zelfs een wilde olifant of tijger. In het park vind je daarnaast ook de zeldzame Rafflesia kerrii, de grootste bloem ter wereld. Deze bijzondere plant kan wel een meter breed kan worden.

Grotten

Overal in het park liggen mysterieuze, kalkstenen grotten verstopt. Een aantal vind je rondom het Cheow Lan Meer, en lokale vissers brengen je graag met hun boot naar de ingang. Bekijk bijvoorbeeld Tham Nam Thalu, met zijn prachtige rotsformaties en ondergrondse stroompjes. Of neem een kijkje in Tham Si Ru, die vroeger werd gebruikt als schuilplaats door de communisten. Maar welke je ook kiest, de grotten zijn stuk voor stuk bijzonder om te zien.

Watervallen

Vanaf het bezoekerscentrum bij de ingang van het park lopen wandelpaden naar verschillende watervallen. Sommigen zijn op eigen houtje te bereiken, maar voor de watervallen die verder weg liggen moet je een lokale gids meenemen. Bekende watervallen zijn de Wing Hin waterval (20 meter hoog en op 3 kilometer lopen), de Bang Hua Rat waterval (geschikt om te raften, op 3 kilometer) en de Sip-ed Chun waterval (waterval met 11 etages, op 4 kilometer).